Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - The Underground.....5 - 5

Jaazeeker !

Vrijdag 22 september. Weer een avondje darten in de MVDL. Tegenstander van vandaag: The Underground. Ze staan net onder ons in de stand, dus we zullen 2 ongeveer gelijkwaarde teams tegen over elkaar krijgen.

Na een discussie over het als eerste gooien, offerde de teamcaptain zichzelf op. Michael kende weer startproblemen en kwam op 0-1 achter. Toen begon hij los te komen en liep weg van zijn tegenstander om meteen 52 te shotten. In de beslissende leg trekt Michael aan het langste eind en shot dubbel 10. 1-0 voor The Rabbits

Silvia ging als tweede. Na toch nog wat kansen doordat de tegenstander zich vergooide en op 5 kwam te zitten, gooide de tegenstander alsnog dubbel 1. Nadat de tegenstander in de tweede leg ook weer op 5 kwam te zitten wist Silvia het er nu beter vanaf te brengen en shotte dubbel 2. In de beslissende leg bleef Silvia niet bij en werd er al door de tegenstander geshot bij dubbel 19. Tussenstand 1-1.

Gina was de derde Rabbit die ging gooien. Helaas voor Gina was het 2x de tegenstander die als eerste shotte. Het scoreverloop kreeg wat weg van de week ervoor. Na een 1-0 voorsprong verdween deze weer.

Rick was de vierde gooier. Hij kreeg wel zijn kansen op de dubbel, maar liet ze liggen. De tegenstander shotte dubbel 18. In de tweede leg deed Rick het beter, en kwam uiteindelijk op dubbel 3 te staan. Deze werd gelukkig wel geshot. Helaas in de beslissende leg was het weer de tegenstander die aan het langste eind trekt. Met het shotten van dubbel 5 was het 1-2 geworden, waarmee de tussenstand al 1-3 was.

Rouven was wel op dreef. Hij shotte dubbel 10 en dubbel 1, en haalde daarmee op een eenvoudig uitziende manier de winst naar zich toe. Zijn vierde 2-0 in de single van dit jaar.

Hubert, de enige nog ongeslagen speler in zowel single als dubbel, haalde een 1-0 voorsprong door dubbel 10 te shotten. De tegenstander verzette zich en gooide dubbel 8 uit in de tweede leg. Maar Hubert trok aan het langste eind en won met 2-1 door dubbel 18 te gooien.

Tussenstand na de singles: 3-3

De Tactic werd gegooid door Rick en Rouven. Vandaag liep het weer met de beide darters. Ze liepen constant voor op de tegenstander, en na de dubbele bull van Rick in de tweede leg werd het 2-0 voor ons.

De 501 dubbel in dubbel uit was voor Michael en Gina. De tegenstander miste een bull uitgooi, maar maakte dat goed door na de single 1, de dubbel 12 meteen te raken. In de tweede leg mist Michael een 180 score. Gina besluit het toch maar spannend te maken en shot de dubbel 18 (Michael favoriet). In de derde leg lijkt het Michael die een fantastische 114 finish maakt. Helaas had "de snuggere van Janssen" weer eens zijn zakjapanner niet aan staan. 20, Triple 18 laat Tops over, maar Michael shot de dubbel 18. Gelukkig had iemand gezien dat ie zich verteld had en ging de wedstrijd verder met 4 over. De tegenstander weet alsnog eerder te shotten op dubbel 18 omdat dubbel 2 te moeilijk bleek voor Gina en Michael. In ieder geval moeilijker dan 110 shotten.

De 701 was voor Silvia en Hubert. Ze waren snel in elke leg, en na 2x dubbel 2 te shotten wonnen we met 2-0.

De tussenstand is 5-4 in ons voordeel.

De Teamleg ging goed voor ons, maar na een paar iets slechtere scores van onze kant, en een paar goeie scores voor de tegenstander, hoefde ik niet meer aan de ockey te komen om te proberen 55 uit te gooien, want de tegenstander gooide dubbel 11 uit.

Jammer dat we toch weer net niet wonnen. Maar op deze manier blijven we wel in de top van de stand meedraaien als we elke week punten blijven pakken. Volgende week is er beker waar we een vrijlot voor hebben. De week daarna volgt D.C. Heerlen 1 bij ons thuis.

© Tim